top of page
Yazarın fotoğrafıAjans FU Reklam ve Danışmanlık

Meta Reklam kısıtlamaları hakkında



Meta Reklam kısıtlamaları hakkında

Reklam kısıtlamaları şunları içerebilir:


  • Bir reklam verenin günlük harcayabileceği tutardaki sınırlar

  • Bazı reklam özelliklerine erişim kaybı

  • Meta platformlarında reklam verebilme özelliğinin kaybı




Ayrıca aşağıdaki senaryolarda da reklam kısıtlamaları uygulayabiliriz:



İlke ihlalleri için reklam kısıtlamaları


Reklam verenin Reklam Standartları'na veya diğer ilke ve koşullarımıza uymadığını tespit edersek bu reklam veren, reklam kısıtlamalarına maruz kalabilir. Bu kısıtlamalar, reklam verenin Meta İşletme Portfolyosuna, reklam hesabına, Sayfasına veya kullanıcı hesabına uygulanabilir:


  • İşletme portfolyosu: Facebook Sayfaları, Instagram hesapları, reklam hesapları ve ürün katalogları gibi işletme varlıklarınız için birleşik bir internet işletmesi olarak yönetebileceğiniz merkezi bir konumdur.

  • Reklam hesabı: Meta platformlarında reklamları yönetmek için kullanılan bir hesaptır. Reklamverenlerin reklam ve kampanyalar oluşturmasına, reklamlar için ödeme yapmasına ve istatistikleri ve analizleri görmesine olanak tanır.

  • Sayfa: Kişilerin ve işletmelerin Facebook'ta varlık oluşturmasına ve Facebook topluluğuyla bağlantı kurmasına olanak tanıyan bir üründür. Reklam yayınlayabilmek için her reklamverenin bir Facebook Sayfası oluşturması gerekir.

  • Kullanıcı hesabı: Facebook ya da Instagram hesabı, reklam hesabı kullanarak reklam yayınlayan belirli bir kişiye ait olan hesaptır. Bir kullanıcı hesabı üzerindeki yaptırımlar, kişinin işletme varlıklarını kullanıp kullanamayacağını etkiler.


Bir işletme portfolyosu, reklam hesabı, Sayfa veya kullanıcı hesabı kısıtlandığında reklam veren, Meta platformlarında reklam yayınlayamaz. Örneğin bir reklam verenin kısıtlı bir Sayfası varsa bu Sayfayla ilişkili reklam yayınlayamaz. Bu kısıtlama, değerlendirme veya hesabı iade etme seçeneği sunulmadan kalıcı hale gelebilir.

Not: Bir kullanıcı hesabının, bir işletme portfolyosu veya reklam hesabı kullanarak reklam yayınlama kısıtlaması olsa da bu hesapların diğer üyeleri reklam yayınlamaya devam edebilir.


  • İlke ihlalleri için yaygın örnekler


Aşağıda, reklam kısıtlamalarıyla sonuçlanabilecek ilke ihlallerinin sık karşılaşılan örneklerini görebilirsiniz.


İhlal teşkil eden içerikler


Reklamların, reklam değerlendirmesi sürecimizden geçmesi ve Reklam Standartlarımıza uyması gerekir. Bir reklamverenin, ilkelerimizi ciddi veya tekrarlayan şekilde ihlal eden reklam içerikleri yayınladığını tespit edersek işletme portfolyosuna, reklam hesabına, Sayfasına veya kullanıcı hesabına reklam kısıtlamaları uygulayabiliriz.




Yaptırımdan kaçınılması

Değerlendirme sürecimizden veya diğer yaptırım işlemlerinden kaçınma girişimlerine izin verilmez. Bir reklam verenin bu tür davranışlar sergilediğini tespit edersek kendisinin işletme portfolyosuna, reklam hesabına, Sayfasına veya kullanıcı hesabına reklam kısıtlamaları uygulayabiliriz.

Değerlendirme süreçlerimizi atlatmaya yönelik girişimlere örnekler:


  • İlkelerimizi ihlal etmeleri sebebiyle mevcut hesapları kapatmamızdan sonra ihlalleri tekrarlamak amacıyla yeni reklam hesapları veya diğer işletme varlıkları oluşturulmaya çalışılması

  • İlkelerimizi sürekli veya açık bir şekilde ihlal eden aynı veya benzer reklamları yayınlayan hesaplardan veya işletme varlıklarından oluşan bir ağ içindeki koordinasyon



Ağların veya ilişkilerin ihlal edilmesi

Bir işletme varlığının, ilkelerimizi ihlal eden veya bunlardan kaçan bir hesap ağıyla veya diğer kuruluşlarla yakın bağlantılı olduğu tespit edilirse söz konusu işletme portfolyosuna, reklam hesabına, Sayfaya veya kullanıcıya reklam kısıtlamaları uygulayabiliriz.



Sıradışı hareketler sebebiyle uygulanan reklam kısıtlamaları

İşletme portfolyonuz, reklam hesabınız, Sayfanız veya kullanıcı hesabınızda sıradışı hareketler fark edersek sorunu incelemek amacıyla belirli özellikleri geçici olarak kısıtlayabiliriz. Bu kısıtlamalar, reklam harcamasının sınırlanması, yönetici, ortak veya kullanıcı ekleyebilme özelliğinin kaybedilmesi veya yeni reklam hesapları oluşturabilme özelliğinin kaybedilmesini içerebilir. Kısıtlamaları ortadan kaldırmayı denemek amacıyla yapabileceğiniz işlemler olabilir. Bu işlemleri İşletme Desteği Ana Sayfası'nda gözden geçirebilirsiniz.


Not: İşletme varlığınızın başkasının eline geçtiğinden şüpheleniyorsanız başkasının eline geçmiş bir hesabı nasıl güvence altına alabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi alın.

  • Kısıtlama olmaması gerektiğini düşünüyorsanız yapabilecekleriniz


İşletme portfolyonuzun, reklam hesabınızın, Sayfanızın veya kullanıcı hesabınızın yanlışlıkla kısıtlandığını düşünüyorsanız İşletme Desteği Ana Sayfası'nda kararın değerlendirilmesini talep edebilirsiniz.


Sınırlı sayıda reklam kısıtlaması değerlendirmesi talep edebilirsiniz ve değerlendirme yapıldıktan sonra verilen karar nihaidir. Kararımızın yeniden değerlendirilmesini talep etmeniz şirketimizdeki itibarınıza hiçbir şekilde zarar vermez.

Comments


bottom of page