top of page
Yazarın fotoğrafıAjans FU Reklam ve Danışmanlık

Meta Reklam Yöneticisi'ndeki reklam verme amaçlarında yapılan güncelleme ve değişiklikler

Güncelleme tarihi: 18 Eyl

İşletmenizin hedefine en uygun olanı seçmenize yardımcı olmak için Meta Reklam Yöneticisi'ndeki reklam verme amaçları güncellendi. Bu altı yeni reklam verme amacı şunlardır: satışlar, potansiyel müşteriler, etkileşim, uygulama tanıtımı, trafik ve bilinirlik.


Bazı reklam verme amaçları birleştirildi ve kampanya oluşturma adımları değişti ancak işlevler aynı şekilde kullanılabiliyor. Ocak 2024'ten itibaren orijinal reklam verme amaçlarını kullanırken kampanyaları, reklam setlerini ve reklamları artık çoğaltamayacak veya aktaramayacaksınız. Ayrıca orijinal reklam verme amaçlarını kullanan mevcut kampanyalarda yeni reklam setleri veya reklamlar oluşturamayacaksınız. 2024'ün sonlarında, yeni veya mevcut kampanyalar için orijinal reklam verme amaçları kullanılamayacak.

Orijinal reklam verme amacınıza bağlı olarak basitleştirilmiş bir reklam verme amacının seçilmesi 11 reklam verme amacı birleştirilip 6'ya indirildiğinden orijinal reklam verme amaçlarından bazıları artık bağımsız değildir. Bunun yerine bunlar, basitleştirilmiş reklam verme amaçları kapsamındaki ayarlar veya optimizasyon taktikleri olarak kullanılabilir. Örneğin, orijinal bir reklam verme amacı olan "video görüntülemeleri" artık bilinirlik ve etkileşim adlı basitleştirilmiş reklam verme amaçları kapsamında optimizasyon taktiği olarak kullanılabilir. İşletme hedefinize en uygun olan basitleştirilmiş reklam verme amacını belirleyin. Yani hedefiniz video ile bilinirliği artırmaksa bilinirlik reklam verme amacını seçin. Hedefiniz görüntülenme sayısını artırmaksa etkileşim reklam verme amacını seçin.


Aşağıda; sol sütundaki her önceki, orijinal reklam verme amacının sağ sütundaki yeni, basitleştirilmiş reklam verme amacıyla nasıl eşleştiğini gösteren faydalı bir tablo bulunmaktadır.

Orijinal reklam verme amacının adı

Basitleştirilmiş reklam verme amacının adı

Marka bilinirliği

Bilinirlik

Erişim

Bilinirlik

Trafik

Trafik

Etkileşim

Etkileşim

Uygulama yüklemeleri

Uygulama tanıtımı

Video görüntülemeleri

Bilinirlik


Etkileşim

Potansiyel müşteriler bulma

Potansiyel müşteriler

Mesajlar

Etkileşim


Potansiyel müşteriler

Dönüşümler

Etkileşim


Potansiyel müşteriler


Satışlar

Katalog satışları

Satışlar

Mağaza trafiği

Bilinirlik

Reklam verme amacı adları, reklam seti seçenekleri ve kampanya sonuçlarıyla ilgili güncellemeler

Önceki 11 reklam verme amacıyla kıyaslandığında mevcut 6 reklam verme amacı; reklam verme amacı adlarını, reklam seti seçeneklerini ve belirli kampanya sonuçlarının görüntülenme şeklini etkileyecektir.

  • Mevcut reklam verme amacı adları: Artık altı reklam verme amacı arasından seçim yapabilirsiniz: bilinirlik, trafik, etkileşim, potansiyel müşteriler, uygulama tanıtımı ve satışlar. Önceki reklam verme amaçlarından bazıları yeni reklam verme amaçlarıyla birleştirildi.

  • Yeni reklam seti seçenekleri: Önceki reklam verme amaçlarından bazıları reklam setinizi oluştururken artık bir özellik veya optimizasyon ayarı olarak kullanılabilir. Örneğin, önceden sunduğumuz bir reklam verme amacı olan erişim, artık bilinirlik reklam verme amacının ve optimizasyon ayarı olarak erişim seçeneğinin seçilmesi sonucunda kullanılabilir. Önceden sunduğumuz diğer reklam verme amaçları bir dönüşüm konumu olarak kullanılabilir. Dönüşüm konumu, insanların eyleme geçmesini istediğiniz yerdir. Örneğin, önceden sunduğumuz bir reklam verme amacı olan mesajlar, artık etkileşim reklam verme amacının ve dönüşüm konumu olarak mesajlaşma uygulamalarının seçilmesi sonucunda kullanılabilir.

  • Kampanya sonuçları gösterimi: Mevcut reklam verme amaçlarından bazıları, önceki reklam verme amaçlarına kıyasla farklı raporlama ölçümleri oluşturmaktadır ve bu iki set her zaman karşılaştırılamaz. Kampanyalarınız için kullandığınız reklam verme amacına bağlı olarak kampanya sekmesinin sonuçlar sütununda boş veya kısa çizgi olarak görünen sonuçları Reklam Yöneticisi'nde görüntüleyebilirsiniz. Reklam seti ve reklam sekmelerindeki sonuçlar etkilenmeyecektir.

Önceden sunduğumuz reklam verme amaçlarını kullanan kampanyalar için sonraki adımlar

Ocak 2024'te Reklam Yöneticisi'ndeki değişiklikler orijinal reklam verme amaçlarını kullanımınızı etkileyecektir. Bu yaklaşan değişikliklere karşı hazır olmak için tüm yeni kampanyalarda mevcut altı reklam verme amacını kullanarak başlayabilir ve mevcut kampanyaları çoğaltma yoluyla proaktif olarak dönüştürebilirsiniz.

Daha fazla bilgi

Comments


bottom of page